Hoe het begon.

 

Een paar jaar geleden bood een lieve vriendin van Maria en mij, Chantal, aan een site voor ons te maken. Oh, wat waren we blij. Ook al kan ik best mijn stukjes en boeken op Tosje, mijn computer - dat wonderlijke wezen dat verdacht veel op een poes lijkt en een echt eigen willetje heeft – schrijven, een eigen site maken kan ik nog niet. En Chantal heeft er een prachtig werk van gemaakt. Ik ben haar zo dankbaar. Jammer genoeg heeft ze nu, door haar drukke werkzaamheden, haar gezinnetje met twee kleine kindjes en de poezen er geen tijd meer voor. Mijn lieve vriend Paul heeft aangeboden haar werk over te nemen.

 

 

 

Maar eerst mag Pudje ons even voorstellen.

 

PUDDIE: geboren op 25-3-1995

 

Ik ben een prachtige ahum tabby je-weet-wel-kater met grote zwarte vlekken. Volgens iedereen lijk ik precies op een Bengaal. Ik heb grote groene ogen, de mooiste ogen van Amerika, want we hebben al veel prijzen in Amerika gewonnen met de fotowedstrijden.(Het is moeilijk bescheiden te zijn als je zo goed bent als ik) Mama en ik hebben een zeer sterkte band, die eeuwig is. Ik heb dus wat moeite gehad met meerdere poezen in mijn leven toe te laten, maar nu vind ik het ook wel heel gezellig. Ik merk dat mama nog net zoveel van me houdt als vroeger en spelen is toch ook erg leuk.

 

 

 

 

LUCKJE:

 

Ik woonde dus heerlijk rustig met Marg alleen. Toen kwam, op een regenachtige avond, Luckje ons leven binnen en bleef een jaar bij ons. Marg hield heel veel van hem maar ik, eerlijk gezegd, niet. Misschien daarom? Luckje viel me aan, hij wilde Marg voor hem alleen hebben, dat wilde ik natuurlijk niet! Kort en goed, na veel denken en verdriet, mocht Luckje naar buiten en hoefde niet meer bij mij in een kamer te zitten. Hij was een echte zwerver miste zijn vrijheid, maar ik kon daar toch niets aan doen? Na een jaar is Luckje verder getrokken. Ineens was hij weg en mama is nog steeds aan het zoeken. Ik weet dat hij nu gelukkig is en bij andere mensen troost en vreugde brengt. Daarom was hij bij ons ook gekomen immers, net in een moeilijke periode. Dokter Luck! Nu ben ik hem daar dankbaar voor, maar toch niet zo dankbaar dat ik hoop dat hij terugkomt. J

 

 

DONSJE: geboren op 6-8-1997

                              

Zij is een grijs/beige wit heel lief zacht donzig poezenmeisje dat via tante Maria van Poezenbel bij ons kwam wonen. Ik hou heel veel van haar. Maar ja, ik geef toe dat we, Mickje en ik, haar vaak plagen en onder de kast jagen, om geen andere reden dan dat ze zo leuk gillend wegrent. Ze vlucht vaak naar mama  en zegt met een heel zielig gezichtje: ‘Mama, ze doen het weer...helllleeeepppp!’ Dan blaast mama tegen ons, maar zij weet wel dat we Donsje nooit pijn zouden doen. Ze is dan ook niet echt boos.

 

 

 

 

MICKJE: vermoedelijk ook geboren op 6-8-1997

 

Zij werd rond St. Nikolaas in de tuin gedumpt, Inclusief een lichaampje dat niet meer dan een rammelend skelet was en een grote navelbreuk. Ze was erg mishandeld. Waarschijnlijk geschopt door een man, want als een vreemde man binnenkomt, vlucht ze onder de stoel en kijkt naar zijn voeten. Mickje en ik slapen in de zitkamer en zijn veel samen. We houden van elkaar op een ‘nette’ manier. Ik ben immers verloofd met Asselijntje van Poezenbel. Maar ze is een fijn maatje van me en o zo blij dat ze bij ons mag blijven. Ze kan haar nageltjes niet intrekken en loopt wat moeilijk. Over wat ze heeft meegemaakt wil ze nog niet veel praten. Er moet iets heel erg gebeurd zijn in haar leven.

 

 

DAIMKE:  geboren op 24-5-1999

 

Ons kleine poezenmeiske, werd gered door Renate Leijen, de bekende schilderes. Die hoorde miauwen en vond het pas geboren nestje in de bosjes bij een hotel in aanbouw. De moeder was gevlucht. Ze bracht de kittentjes direct naar Maria. Daimke  samen met haar twee zusjes, Daatje en Dotje en twee broertjes, maar die moesten al vrij gauw naar de regenboog gaan. Daimeke mist een bepaald enzym en moet bij iedere maaltijd een mespuntje tryplase hebben om dat tekort aan te vullen. Ze heeft veel Oosters bloed en we lijken dus wel op elkaar. Toen ze jong was adoreerde ze  me een beetje, waar ik uiteraard van genoot, maar nu is dat over.

 

 

 

CATJE: vermoedelijk ook geboren op 17-6-1999

 

Zij werd met haar broertjes gedumpt toen ze een week of 6 waren. Vakantie of overbodig? Haar broertjes werden twee dagen eerder gevonden dan zij en bij Maria gebracht. Catrientje was in een boom gevlucht waar ze pas twee dagen later uit gered werd. Oh, wat was ze blij toen ze bij Maria kwam en de liefde warmte en veiligheid voelde. Catje en Daimke zijn dikke vriendinnetjes en natuurlijk mocht Catje met Daimke meekomen.

 

 

 

 

En dan Chummeke:  geboren op 13-5-2001

 

Onze Benjamin.. Hij werd vorige jaar geboren op moederdag en drie maanden lang volgden we zijn grootgroeien op de voet. En groeien deed hij! Met vijf maandjes was hij bijna zo groot als ik ben en nu weegt hij al meer dan vijf kilo. Ons Chummeke is een schat. Hij is zo rustig en lief, we houden allemaal heel veel van hem. Hij is een echte Gentleman en doet zijn ras. Britse Korthaar alle eer aan. Rond en gezond!!!

 

 

We wonen ook met twee hondjes

 

 

 

 

Kirby, een Cardigan Corgi.

  

 

Zij is geboren op 25-10-92

 

 

Zij was oma’s hondenkindje en mist haar lieve vrouwtje nog erg. Gelukkig heeft ze Femke, die altijd bij haar is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Femke: geboren op …8-98.

 

 

 

Zij is een kruising tussen een Labrador en een Border Collie, zwart met witte vlekken en heel groot. Femke is een echte schat. Door wat zij, als klein pupje, heeft meegemaakt is ze bang van vreemde mensen. Ze waakt zeer goed over ons. Onbekenden komen de tuin niet in.

 

 

 

Onze lieve vriendin Mariette, die oma zo fantastisch verzorgde en ook zo lief voor mijn mama en voor ons allemaal is, woont sinds kort hierboven. Zo gezellig, we houden heel veel van haar.

 

En dan Marg: geboren 19-2-47

 

 

 

 

 

 

 

Nu weten jullie hoe ons gezinnetje eruit ziet. We hebben twee grote buitenrennen waar we enorm van genieten. Heerlijk rennen en spelen in de zon.  Mama zit, als het even kan, met de laptop ook buiten.

 

Veel ppprrrrrrrroetjes van  Puddeke, secretaris van de Rietkat.

 

Terug naar start       Bekijk mijn fotoalbum