6 Augustus

Lang gewacht, stil gezwegen.

Nooit gedacht, toch gekregen.

                  

                                                      ZON!

 

En hoe! Vandaag waren Donsje en Mickje jarig. Ze hebben een bellenblaas- speeltje gekregen en we verheugden ons erop het te proberen. Misschien is het een gebrek aan mijn opvoeding, maar ik heb het als kind nooit gedaan.

Vanmiddag was het in de schaduw al 30 graden en unaniem besloten we het bellenblaasfeestje naar minder warme dagen te verplaatsen. Jammer genoeg zullen die zeker komen.

 

Nu is het dus zomer. Het duurde zo lang voor het weer zo mooi werd. We kregen er wat van. Het leuke liedje … ik ben een mooi-weertjes kat, kwam goed van pas. Als Donsje en ik weer eens in de regen onze ochtendwandeling maakten, dan zongen we het maar, om het leed te verzachten. Ja, Donsje kan echt zingen. En echt waar… dat hielp. 

 

Gelukkig is het nu zalig weer. Ons Tom ligt de hele dag in de schaduw. Steeds vaker zien Mariette en ik hem in de struiken liggen of zelfs in de serre, als we daar bezig zijn. Heel fijn. Alleen van de hondjes is hij nog heel bang. Ze hebben hem, tot mijn verdriet, een paar keer weggejaagd. Femke en Kirby doen niets aan de poezenkindjes, maar een poes die wegrent is wat anders. Ik hou ze nu heel dicht bij me als we wandelen. Ook al zijn ze erg gehoorzaam, als ik even niet oplet is het te laat. Maar Tommeke is niet dom. Hij weet exact op de minuut wanneer ik met de hondjes ga wandelen. Zo grappig. Als Tommeke had kunnen studeren was hij zeker professor geworden of dokter. Professor Tom!

 

Een paar weken geleden stond een hele lieve mevrouw voor het hek met een kittentje onder haar jas. Een gedumpt kleintje, zijn broertje zat ook nog in het bos. Het is ongelooflijk dit jaar met de wegwerppoezen en hondjes. Ieder jaar neemt dat misdadig gedrag toe. Er is ook nergens plaats meer. Om wanhopig van te worden. In Nederland zijn er nu boeren die bereid zijn wilde zwerfkatten op te nemen. Uiteraard worden de katten dan eerst gecastreerd. Wat een prachtig idee. De katten zijn daar dolgelukkig en de boer is ook dankbaar want ze vangen de muizen.

 

Dit moet hier in België toch ook te verwezenlijken zijn?

 

Het verhaal over de kittentjes staat onder hoofdstuk ‘Gespin’ en heet: Gedumpt.

 

Ik kreeg een verzoek van een vriend om uit te zoeken of er gegevens zijn over poezen die ziek geworden zijn omdat hun baasjes roken. Wonderlijk genoeg stond er een paar maanden geleden in Your Cat een prachtig artikel over. Ik mocht het gebruiken. Ook van Apma kreeg ik een mooi stuk. Roken is zo slecht voor ons allemaal!

 

Het hele verhaal staat onder hoofdstuk Kattenweetjes en heet… hoe is het mogelijkJ Roken!

 

Het doet me erg veel plezier te kunnen vertellen dat ik voor het prachtige  Kattenblad Kattenmanieren mag schrijven. Het is zo’n mooi en informatief blad en een echte must voor elke kattenliefhebber. Er is trouwens ook een even mooi blad voor hondenliefhebbers, dat hondenmanieren heet. Als je sommige van mijn stukjes in een prachtige uitvoering wilt zien en lezen, dan moet je Kattenmanieren kopen.

 

Er komt dit keer ook een interview over ons in. Eind deze maand ligt het blad in de winkels. Paul van Tulder, de uitgever en zijn medewerkers hebben er iets fantastisch van gemaakt. Hun site is www.kattenmanieren.nl of www.kattenmanieren.be

 

Het onweerde vannacht nogal erg. Gelukkig ook met veel regen. De plantjes hadden zo’n dorst. Maar het was een onrustige nacht. De hondjes zijn dan erg bang en blaffen. De pluisjes trekken zich er niet veel van aan. Toch vragen Donsje en ik ons af waarom onze Dappere Dode, Chummeke - zo groot en sterk - de hele nacht met zijn hoofdje in mijn hand wilde slapen. Of hij verborg zijn hoofdje in mijn schouder. Maar ja, een echte Britse gentleman zal nooit toegeven dat hij bang is natuurlijk. ‘Hoe kom ik er bij? Het was gewoon gezellig zo samen te liggenJ.’ Oh, hij is zo vreselijk lief!

 

Ik ben dolblij dat hij geen last van de hitte heeft, dank zij de halve fortekor 5. Een geweldig medicament is dat toch! De redding voor veel katten met hart en nierproblemen.

 

Heel heel veel lieve spinnende groetjes van ons allemaal.

 

Dit vind ik zo prachtig mooi.

AN ABANDONED KITTEN
How can I say no to an abandoned kitten?
I welcome it and warm and feed it
I’m moved by its sorrowful crying
Love always prevails and ties me
How sweet the magic of this dismayed creature;
How deep the pity that pervades me.
I stand moved and happy
And, as if by magic, I get lost.
Little tiny creature: as a vision you stand by me
You don’t have your mother’s tender care any more.
I can hug you; wipe your tears away
I can feed you and comfort you.
Later we’ll be friends in perfect affinity
Now take a rest; good night and sweet dreams.
I’m close to you; you are alone no more.

  (Torre Argentina)