Marleens kittentje

 

Mijn lieve vriendin Marleen werd een paar dagen geleden gebeld door een vrouw uit een sociale woonbuurt. Zij kent die vrouw. Het is een lieve dame, die poezen voert en daardoor al twee keer de politie op haar dak heeft gehad. Dat mag n.l. niet in Aalst. Gezellig stad! Die vrouw smeekte mijn vriendin te komen want ze had een doodziek kittentje gevonden. Marleen gaat er heen en inderdaad, ze vindt een kittentje van ongeveer 10 weekjes. In shock was het kleintje en zo bang. Gauw bracht Marleen haar naar de dierenarts die gelukkig spreekuur had. Hij onderzocht het kittentje en was verbaasd. Waarom was het diertje in shock? Lichamelijk mankeerde ze niet veel. Alleen kon ze moeilijk op haar achterpootjes staan. Maar toch was het getraumatiseerd.  Het klopte niet. Er was iets geks gebeurd. De dierenarts wilde het kittentje die nacht onder observatie houden. Thuisgekomen belde Marleen die vrouw en vroeg wat er echt gebeurd was.

 

Het is bijna niet te geloven! ‘Ik zal het nu maar vertellen’, zei de vrouw. ‘Een paar kinderen van een jaar of zes waren met het kleintje aan het voetballen. Ik ging er heen en riep dat ze ermee moesten stoppen. Gelijk kwamen er twee moeders op me afvliegen, die me bedreigden en riepen dat ze me dood zouden slaan als ik aan hun kinderen zou komen.’ ‘Ze spelen met wat ze willen en jij hebt er geen zaken mee. We sturen de politie op je af!’ Gelukkig heeft die vrouw het kittentje kunnen meepakken. Ze rende haar huis in en belde Marleen.

 

Het kittentje is nu voor goed bij Marleen. Ze lijkt veel beter en speelt al. Het is een superschatje. En dat na alles wat ze meegemaakt heeft. Marleen heeft al twee poezen en kan het kleintje onmogelijk houden. We zoeken een heel goed thuis. Mensen, die het poesje vanaf nu een goed leven kunnen geven. Ze verdient een gouden mandje en zou nooit meer verdriet in haar leventje mogen hebben.

 

 

Ik vind het zo erg dat dit kan. Potentiele moordenaars worden dat, die kinderen.  Dat is bewezen. In Engeland moeten DA’s het trouwens melden aan de politie als een dier mishandeld is. Of dat nu verstandig is weet ik niet. Durven mensen dan nog de dieren naar de DA te brengen of laten ze ze liggen uit angst zelf beticht te worden van dierenmishandeling? In Engeland zijn ook opvanghuizen voor moeders met kinderen, die mishandeld worden door hun man, met anex ook opvangcentra voor hun dieren. Vaak blijven de vrouwen maar bij hun man omdat die dreigt de dieren te vermoorden als ze weggaat. Zo kunnen ze vluchten samen met hun dieren. Leuke wezens toch, mensenJ.

 

 

AN ABANDONED KITTEN


How can I say no to an abandoned kitten?
I welcome it and warm and feed it
I’m moved by its sorrowful crying
Love always prevails and ties me
How sweet the magic of this dismayed creature;
How deep the pity that pervades me.
I stand moved and happy
And, as if by magic, I get lost.


Little tiny creature: as a vision you stand by me
You don’t have your mother’s tender care any more.
I can hug you; wipe your tears away
I can feed you and comfort you.
Later we’ll be friends in perfect affinity
Now take a rest; good night and sweet dreams.
I’m close to you; you are alone no more.

(Torre Argentina)