Herfst 2007-

 

De bladeren en de eikels vallen weer bij bosjes. Als we door het bos lopen, de poezen en ik zouden we eigenlijk helmpjes op moeten zetten, maar Donsje ziet dat niet zo zitten. Ze is nogal ijdel.J Het is echt een slechte zomer geweest. Toch hebben we wel kunnen genieten van de schaarste zonnige periodes. Oh, wat is zon toch heerlijk en wat jammer dat we er nu weer een half jaar zeker op moeten wachten.

 

Onze geitjes Treeske en Mekkie hebben 4 schattige kindjes gekregen.

Ik heb Mocca en Belza meegenomen naar de poezen die het maar wat spannend vonden. Ze waren even groot ongeveer.

   

Vooral Tommeke had een echt serieus gesprek met Mocca.

     

Ik zal ze vreselijk missen als ze dadelijk weg zijn, maar kan ze jammergenoeg niet houden. Geen plaats.

 

Tommeke ligt gelukkig heel veel binnen in de gang bij mijn lieve Femke.

Mijn andere hondje, Kirby is tot ons grote verdriet naar de Regenboogbrug moeten gaan. Ze was al 15 jaar en zag niets meer. Ook was ze doof. Maar ze at nog goed en was nog gelukkig. Haar achterpootjes gingen steeds minder meedoen. Toen ze niet meer kon lopen wist ik dat het niet erg lang meer kon duren. Ze kon zich nog voorttrekken en een maand lang was het leven nog wel leuk voor haar. Ik probeerde nog een wagentje voor haar te krijgen en dat was ook gelukt. Bij  www.hondenrolstoel.nl  Ik zal dat nooit vergeten, ben Viviane zo dankbaar! Wat was ik blij! Maar het duurde nog twee weken voor het wagentje vrij was en ineens ging Kirby erg achteruit. In overleg met Dr.Liliane besloten we haar te laten gaan. Ze laat een grote leegte achter. Maar ze is bij mama nu, die haar zeker is komen halen. Voor Femke was het ook erg haar te moeten missen. Ik neem haar nu de hele dag mee. Tommeke en Kirby waren grote vriendjes en lagen soms samen in haar mandje. Zo lief. Hij was echt een paar weken verdrietig toen ze er niet meer was. Ik voel haar nog vaak om ons heen.

 

‘If tears could build a stairway, and memories a lane, I'd walk right up to Heaven and bring you home again."

 

 In Cat World staat een wonderlijke, zeer mooie uitvinding. Mensen die ondanks de grote gevaren toch hun poezen los laten lopen, plaatsen meestal een kattenluikje zodat de poes vrij in en uit kan gaan. Het vervelende is dat soms andere poezen ‘inbreken’ en de eigen poes doodsbang maken. Ook komen de bezoekers soms in huis sproeien. Je kunt halsbanden kopen die een sonor hebben waardoor het luikje te openen is, zodat de poes als het ware een huissleutel heeft. Maar vaak raken die zendertjes en halsbandjes zoek en het is ook erg gevaarlijk een poes los te laten lopen met een halsband om. Hoe vaak is het niet dat haar pootje onder het halsbandje raakt en ze een diepe etterende wond krijgt als het niet op tijd ontdekt wordt. Nu zijn er kattenluikjes die enkel reageren op de chip van hun eigen poes. Je kunt het programmeren dat het de poes alleen binnenlaat of alleen buitenlaat. Je kunt ook het luikje zeggen dat de poes na donker niet meer naar buiten mag. Je kunt er tot 12 poezen op zetten. Dit is een hele mooie uitvinding maar… als er nu maar niet meer mensen zullen komen die hun poezen los laten lopen omdat het luikje er is.  Het zal wel meer mensen tot chippen aanzetten lijkt me. Het luikje heet Pet Porte en de sites die het verkopen zijn www.petporte.com  , www.pawsinpaws.co.uk en  www.soundtherapy4pets.com

 

In TV Familie staat dat de hondjes van Oprah Winfrey, 2 Cockerspaniels en 2

Golden Retrievers 25 miljoen zullen erven later.  Zij beschouwt haar honden als haar baby’s en het is maar logisch, zegt ze, dat ze een deel van haar vermogen krijgen. Wat een schat van een vrouw! Ik ben het helemaal met haar eens. Zo jammer dat het hier en in Nederland niet mag, je dieren laten erven. Over discriminatie gesproken!

 

Kijk eens op:

http://www.dierennieuws.nl/forum/smf/index.php?topic=7560.0 

http://www.dierennieuws.nl/forum/smf/index.php?topic=7365.msg59778#msg59778 

http://www.dierennieuws.nl/forum/smf/index.php?topic=7557.0

 

Bestellen via DierenNieuws : http://www.dierennieuws.nl/winkel/art/wink02n6.htm

 

Groeten,

Peter Klaver, redactie DierenNieuws

 

 

Weer een waarschuwing in Cat World dat er heel veel poezen doodziek worden omdat ze per ongeluk of expres met antivlooienspul voor honden behandeld zijn. Veel mensen denken: ‘Kom we nemen de helft van de hoeveelheid die we onze hond geven voor de poes, maar dat is levensgevaarlijk. De vergiftiging kan al gebeuren als de poezen bij de net behandelde honden lopen, op hun kussentjes liggen of het spul van de vacht van de hond likken. Permethrin, de werkzame stof is de boosdoener. Het is heel gevaarlijk spul. Frontline bevat Fipronil dat niet gevaarlijk is maar toch kun je beter alleen poezenfrontline aan de poezen geven. Geen risico nemen.

 

Enne, ik hoorde weer van een poesje dat gestorven is omdat ze een elastiekje had gegeten. Pas er mee op. Elastiek maakt doodziek!!! Het zou uit de handel genomen moeten worden. Elastiekjes worden door het maagzuur omgevormd tot vlijmscherpe mesjes die dwars door de darm heengaan. Het komt hier niet in huis.

 

Van mijn lieve vriendin Yvette kreeg ik dit heugelijke nieuws toegestuurd. Wat een goed initiatief! Mijn vriendin Sabine van Zwerfkat in nood (www.zwerfkat.com)  kent ze ook en staat helemaal achter hen. Heel misschien is het mogelijk een kleine donatie te doen voor  Tess?

Ik laat alle info hieronder volgen.

 

‘Eindelijk is het zover, wij zijn sinds gisteren officieel een VZW, nl VZW Dier onder Dak !!

 

Deze VZW vloeit voort uit ons Poezenproject Deinze.

 

Het Poezenproject te Deinze blijft weldegelijk verder bestaan. Dit project zorgt ervoor dat verwilderde poezen gevangen worden, getest op kattenaids- en leucose, steriel gemaakt worden en vervolgens teruggeplaatst worden op de plek waar ze vandaan komen.

 

Daarnaast hebben wij nu een VZW opgericht. Wij werken nog steeds met 5 opvanggezinnen. Deze opvanggezinnen zijn :

 

Barbara in Gavere - Asper

Lucrece in Zulte

Monique in Deinze

Magda in Astene

Anja in Gent - Brugge

 

De boekhouding neemt Chantal voor haar rekening.

 

De doelstelling van onze VZW blijft onveranderd !! Ieder vangt naar zijn vermogen VRIJWILLIG gedumpte kittens en poezen op bij hen thuis. Alle dieren verblijven in speciale poezenverblijven voorzien van de nodige luxe zoals krabpalen, mandjes en een buitenrenneke.

De dieren blijven zolang als nodig. ( er staat dus geen termijn op ! )

"zomaar" inslapen stond vroeger niet in onze woordenboek en staat er nu zeker nog niet in. Wij vechten voor het leven van ieder dier, ookal is het een ziek, ouder of gewond dier !!!

 

Wij blijven vrijwilligers en hebben dus de steun van jullie zeker hard nodig !!!

Binnenkort krijgt onze VZW een eigen rekeningnummer ... Meer hierover in volgende mails !

Ook een eigen website komt ...

 

Lieve mensen, misschien hebben jullie onze superlieve Tess al op internet zien staan. Deze kranige jonge meid is aangereden door een auto. Haar voorste pootje is verlamd ( pees is af ) en moet dus geamputeerd worden. Helaas verkeert het katje nog steeds niet in optimale conditie hiervoor.

Ze is vandaag naar de dierenarts geweest op controle en helaas : het pootje komt dus niet meer goed. Ook heeft ze een ontsteking in haar mond waardoor ze enkel nog rundsgehakt kan eten en van die dure doosjes van Sheba ( van 80 gr ).

Deze meid is echter zo lief en dankbaar, dat wij alles zullen doen om haar erdoor te krijgen. Een kat met 3 pootjes kan ook gelukkig zijn !! ( kan beaamd worden door onze dierenarts ).

Als mensen haar financieel willen steunen, dan kunnen ze een storting overmaken naar opvangmama Barbara

001-3476251-41

Uiteraard gaat dit integraal naar de verzorging en operatie van Tess.

Wij zouden jullie hiervoor erg dankbaar zijn !!!

 

Ondertussen is ons kattenhuisje een feit hé . De mensen die ons hierin gesteund hebben, een dikke dank je wel !! Er staat een tuinhuisje volledig ingericht voor poezen met krabpaal, mandjes, speeltjes en een klein, veilig en leuk buitenrenneke.  Mijn oprechte dank hiervoor !! Dankzij jullie was dit mogelijk !!

 

Ik wil er blijven op hameren dat wij altijd op zoek gaan naar een supergoede thuis voor onze dieren. Jullie moeten begrijpen dat wij onze dieren niet willen meegeven aan mensen die reeds meerdere katten verloren zijn door allerlei situaties zoals doodgereden worden, vergiftigd worden, doodgeschoten worden, enz .....

 

Ikzelf blijf de voorkeur geven aan mensen die hun dier overwegend binnen houden en eventueel een kattenren installeren.  Geef een kat de vrijheid door haar de kans te geven een lang kattenleven te hebben.

Deze dieren zien jammer genoeg geen enkel gevaar ..... Dus wij moeten hen beschermen !!!

 

Ik hoop dat jullie mij hierin kunnen volgen .....

 

Onze opvangertjes zijn onschuldige wezentjes, hun verdere leven hangt af van ons ..... Het is dus onze plicht om hen niet zomaar een thuis te bezorgen, maar wel een GOEDE, VEILIGE thuis te bezorgen !!

 

Ik wil hierbij iedereen nogmaals bedanken !

 

Met zeer vriendelijke groeten

Het Dier onder Dak team

Barbara, Magda , Monique, Lucrece, Chantal

en natuurlijk ook Berlinda en collega Marleen, Linda en patricia en zovele andere ....

 

ps: in het maandblad " goed gevoel " van oktober ( ligt eind september in de winkel ) wordt onze VZW voorgesteld door mezelf !!! Zeker kopen dus !!

 

Groeten,

Barbara Verguchten

 

Heel veel lieve spinnende groetjes van Marg and cats