2009 OKTOBER – CATS CONFIDENTIAL

 

Een Schietgebedje Van Een Klein Zwart Katje Voor Een Veilige Halloween

 

Lieve God, mijn katten voorouders hebben mij steeds gewaarschuwd voor de verschrikkelijke dingen die de mensen kunnen doen aan zwarte katten op de avond van Halloween.

Mijn gebed naar u is om te vragen om andere katten en mij die zwart zijn veilig deze bange periode te laten doorkomen. Ik heb geleerd dat zwarte katten gedurende vele eeuwen werden vervolgd door mensen gewoon omdat zij zwart waren. Zij werden verschrikkelijk gefolterd en zelfs gedood. Mijn voorouders hebben mij verteld hoe vele zwarte katten een verschrikkelijke dood stierven tijdens die tijden en dat er bijna geen zwarte katten toen overleefden.

Lieve God, ik weet dat de dingen nu beter zijn en dat de mensen veel wijzer zijn dan vroeger, maar ik weet dat er nog steeds gekke en zieke mensen rond lopen die schrik hebben van zwarte katten en die wensen om de zwarte katten pijn te doen. Alstublieft, alstublieft lieve God, zorg ervoor dat ze de katjes die zwart zijn geen pijn doen en zorg dat we veilig zijn voor iedere vorm van kwaad. Zoals u heel goed weet, wij zijn gewoon katjes die zwart geboren zijn, maar zijn op elk ander gebied hetzelfde als de katjes waar de mensen van houden. Alstublieft bescherm mij en alle andere zwarte katjes tegen iedere vorm van kwaad gedurende de periode dat de mensen Halloween vieren.

 

Het kattengesprek van Smokey en Timothy.

 

Andere Bang Maken Is Niet Timothy’s Idee Van Plezier Maken.

 

Het was vroeg in de avond en Smokey en kleine Timothy waren aan het relaxen op een vensterbank en keken naar het voetpad van het Grey Rocks Kattenasiel toen er plots een groep kinderen verschenen op het trapje langs de straatkant en het opliepen in de richting van het huis.

Timothy was geschrokken en stond op het punt om naar beneden te springen en een plaats te zoeken om zich te verbergen. "Wat willen zij in hemelsnaam en waarom dragen die grappig uitziende kleren?" vroeg het kleine zwarte poesje aan zijn oudere vriend. Smokey geeuwde. "Zij willen snoep en andere traktaties, mijn kameraad. Maar raak niet opgewonden. Het gebeurt ieder jaar. De mens noemen deze avond Halloween."

Timothy ging op zijn hurk zitten, maar hield de kudde jochies nauwlettend in het oog. "Wat is Halloween, nonkel Smokey? Zij maken mij erg bang." Smokey likte een poot en wreef ermee over zijn kop. "Bah, het is één van de feestdagen van de mensen en vermoedelijk de domste van allemaal. Het onderwerp is andere mensen bang maken. Daarom vermommen zij zich zoals zij nu doen. En zij laten de mensen in de andere huizen weten dat indien zij geen traktaties krijgen tijdens hun bezoek dat er dan iets heel erg gaat gebeuren. Niets anders dan een soort van afpersing. Maar de volwassenen denken dat het schattig is." Timothy was in de war. "Waarom in hemelsnaam proberen mensen andere mensen bang te maken? Er is niets grappig aan dat. Andere mensen bang maken lijkt mij een verschrikkelijk ding."

Smokey krabde achter een oor. “Bah, de volwassenen zijn niet echt bang. Zij doen gewoon alsof. Dit gedoe gaat terug naar de hele oude tijd toen de mensen nog geloofden in schrikaanjagende dingen. Ah ja, en ik vertel jou maar beter, mijn kameraad, dat één van de dingen waar ze worden verondersteld bang van te zijn, zwarte katten zijn. Heel lang geleden deden de mensen verschrikkelijke dingen met zwarte katten, en sommige doen het nog altijd. Dus denk eraan, je bent een klein zwart katje dat zal opgroeien tot een zwarte kat. Het beste dat jij en de andere zwarte katten kunnen doen op de avond van Halloween is uit het zicht blijven van mensen want er lopen nog steeds heel wat gekke mensen rond die vreselijke dingen zouden kunnen doen met jullie.”

Timothy beefde een beetje. “Zouden we moeten weggaan en ons verstoppen, nonkel Smokey?” Smokey keek uit naar de straat waar de ouders van groep kinderen die uit waren op snoep of traktaties zich op de achtergrond hielden. “Ik denk het niet, mijn kameraad. Ik ben helemaal niet zwart en jij bent nog heel klein. Ik denk dat het ok is dat we blijven. Maar als je groter wordt dan blijf je het best uit het zicht op Halloween. Luister naar deze wijze woorden.” Timothy ging zitten maar was nog steeds een beetje nerveus. “Ik kan gewoon niet begrijpen waarom mensen andere mensen angst willen aanjagen, nonkel Smokey. Angst is een vreselijk ding. Ik ben een aantal keren erg bang geweest en vond het niet echt plezierig.” Smokey sloot zijn ogen en deed ze dan weer open. “Tim, je moet begrijpen dat mensen soms heel rare ideeën hebben en soms gekke dingen doen. In de meeste gevallen proberen ze niet echt slecht te zijn. Gewoon plezier maken.

Timothy ging korter bij zijn oudere kameraad zitten. “Goed, ik vind niet wat zij doen plezierig. Ik denk zelfs dat het afschuwelijk is. Feestdagen zouden een gelukkige tijd moeten zijn, een tijd dat iedereen prettige dingen doet. Halloween lijkt in mijn ogen – als iets gestoord.” Smokey ging akkoord. “Dat is precies wat onze mensen hier in het asiel over Halloween denken. Ze vinden het een ziekelijke manier van plezier maken. Maar dat houdt de andere ouders niet tegen om hun kinderen verkleed de straat op te sturen en hen van deur tot deur te laten gaan bij de buren voor snoep.” Een ogenblik later waren de kinderen verdwenen en gingen naar een ander huis, en Timothy ontspande een beetje. “Nonkel Smokey, ik kan gewoon geen hoogte krijgen van de mensen.

Smokey strekte zich uit op de vensterbank “Probeer het gewoon niet, mijn kameraad.”

 

Lessen van Katten.

Katten Bewijzen Hun Liefde En Loyaliteit Aan Hun Mensen.

 

Meestal als honden besproken worden in de media dan beschrijft men hen als “loyaal”, “trouw” of nog door andere termen. Maar van hoeveel honden heb je gehoord dat ze zo loyaal zijn tegenover hun baasjes dat ze soms honderden zelfs duizenden kilometers reisden om hun zo geliefde familie terug te vinden?

Cats Confidential heeft heel veel artikels gewijd aan katten die gewoon achter gelaten werden door hun baasjes toen ze verhuisden of gewoon zijn verloren gelopen tijdens de verhuisperiode maar die vol toewijding hebben gezocht naar hun baasjes zodat ze terug verenigd zouden zijn met elkaar.

Dat is echte loyaliteit en een kat die van haar mensen houdt, zal alles doen wat in zijn macht ligt om hen te vinden en bij hen te blijven. Mensen die niets van katten kennen, zijn zich niet bewust van deze loyaliteit en de grote liefde die de meeste katten bezitten. De waarheid is, hun liefde is dikwijls heel wat groter dan wat de mensen voelen voor hun dierbaarste vrienden of zelfs, soms, voor hun eigen familieleden.

Zoals Cats Confidential heel vaak heeft geschreven, er zijn verschillende verhalen over katten die zo loyaal waren aan hun mensen dat zij vele en vele kilometers gereisd hebben om hen te vinden, zelfs op plaatsen waar de katten nooit geweest waren voordien. Niemand weet hoe ze het gedaan hebben, maar er is één ding dat wij allemaal weten: de reden dat ze het gedaan hebben is liefde en loyaliteit. Iets dat katten hebben en dat de mensen ook beter zouden hebben voor hun vrienden en familie.

We kunnen nog zoveel leren van kitten.

 

Een Citaat Om Te Onthouden:

 

Hou de volgende opmerking van Robert A. Heinlein in gedachten: “Hoe wij ons gedragen tegenover poezen hier op aarde bepaalt onze positie in de hemel.”