Catsconfidential-2006 november

 

NIET- ALLERGENE KAT NU BESCHIKBAAR VOOR SLECHTS $ 3950.

 

Twee jaar geleden rapporteerde Cats Confidential dat wetenschappers in Azië er aan werkten, een kattenras te fokken dat geen allergenen produceert. Allergenen worden via het speeksel van de kat verspreid in de lucht en kunnen allergische reacties veroorzaken bij sommige mensen. Sindsdien zijn er ook bedrijven in Amerika en andere landen die hetzelfde proberen en zo een droom waarmaken voor mensen die dolgraag een kat willen maar allergisch voor katten zijn.

Wij zeiden dat er miljoenen mensen door de deze uitvinding gelukkig gemaakt zouden kunnen worden.

 

Nieuwsberichten wijzen erop dat deze katten nu geproduceerd worden en te koop zijn. Maar we moeten terugkomen op ons standpunt dat dit vreugde zou brengen aan miljoenen mensen. Waarom? Omdat aan deze nieuwe-niet-allergene katten een wel heel belemmerend prijskaartje hangt.
Wilt u er een? Naar verluidt kost deze kat u $ 3950.
Een internet artikel over dit onderwerp meldde dat het bedrijf dat deze katten verkoopt zei dat er een "lange wachtlijst" voor deze katten is. En het merkte op dat het gegeven dat er elke minuut stumpers geboren worden nog steeds onveranderd van kracht is.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

KATTENGESPREKKEN MET SMOKEY EN TIMOTHY

VOOR KATTEN IS HET ELKE DAG THANKSGIVING

 

Kleine Timothy knaagde aan een groot stuk kalkoen dat bovenop zijn bak eten lag. Er was iets speciaals, hij wist het en zou uitzoeken waarom.
"Dit was een van de "vakanties" die mensen zo vaak hebben, waar of niet, Oom Smokey?". Zijn oudere vriend, ook knagend aan een stuk kalkoen draaide zich om naar het kleine zwarte katje te kijken.
"Dat is het zeker Tim. Deze heet Thanksgiving, dan nemen de mensen de tijd om te doen wat ze het hele jaar zouden moeten doen."
Timothy spitste zijn oortje. "Wat bedoelt u oom Smokey?"
"Ik bedoel dat mensen zo onvoorstelbaar veel hebben waar ze dankbaar voor zouden moeten zijn. Ze zouden elke dag dankbaar moeten zijn. Maar zij schijnen "het te vergeten" om dankbaar te zijn totdat het Thanksgiving is en dan maken ze er een groot feest van. Maar morgen zijn ze het weer vergeten."
Timothy at zijn kom eten leeg en begon zichzelf te verzorgen. " Misschien hebben ze andere dingen aan hun hoofd, Oom Smokey."

Smokey slokte zijn laatste restje kattenvoer op van zijn bord. "Zeker, vriendje. Tuurlijk hebben ze dat. Maar dat is het verschil tussen ons en mensen. Wij katten weten dankbaar te zijn voor wat we krijgen, en dat vergeten we nooit. Jij, ik en de andere katten hier in de Grey Rocks Cat Sanctuary hebben het echt goed. Maar ik maak me zo zorgen om al die arme katten die geen thuis of menselijk gezelschap hebben, maar enkel schamele resten die ze uit de vuilnisemmers kunnen vergaren. Maar weet je, zelfs deze arme zwervertjes zijn dankbaar, en weet je waarom?"
Timothy keek heel aandachtig."Why Oom Smokey?"
"'Omdat ze nog steeds leven, maatje.' Omdat ze niet vermoord zijn door zogenaamde goede mensen die vinden dat er teveel katten in de wereld zijn.
'Geeuthaniseerd' noemen ze dat, en ze zeggen dat ze het voor eigen bestwil van de katten doen. Maar ze vermoorden katten, Tim, ze vermoorden ze links en rechts alleen omdat ze geen thuis hebben."
Timothy sloot zijn ogen en opende ze weer. "Ik wist dat niet Oom Smokey".
Smokey loopt weg uit de gang en Timothy volgt hem. "Tim, ik maak me zo zorgen. Het is zo oneerlijk. Al deze idiote mensen die beweren zwerfkatten te vermoorden voor eigen bestwil. Tim, we boffen zo dat we hier in dit tehuis leven en mensenvrienden hebben die niet geloven in dat zinloze vermoorden'."
De oude grijs-zwarte kat stopte en ging op de trap zitten. Timothy nestelde zich lekker naast hem. "Wij hebben echt veel om dankbaar voor te zijn, vindt u ook niet Ome Smokey?"
Smokey strekte zich uit op de traptrede. "Dat hebben we zeker vriendje. Zelfs als we niet hier zouden wonen hadden we in elk geval leven. Veel van deze dieren worden opgepakt in kooien en leven niet lang meer."
Timothy sloot zijn ogen. "Ik vind dat we Thanksgiving echt moeten vieren, Oom Smokey. Net als de mensen."
Smokey rekte zich ging een tree hoger liggen, uitgestrekt. " En de mensen moeten ook dankbaar zijn, maatje. Elke dag van het jaar. Niet een dag eruit pikken, en dan een supermaaltijd eten, veel wijn drinken en zeggen dat ze dankbaar zijn.... Zij hebben hun leven en niemand zal hen euthanaseren zoals ze bij ons katten doen. Ik wou dat alle mensen zouden zijn zoals onze mensen."
"Ik ook. Oom Smokey. Nou, hoe dan ook, ik ben dankbaar voor het extra lekkere eten wat we vanavond kregen en voor hun vriendelijkheid en liefde waarmee ze ons het hele jaar door verzorgen. En ik ben dankbaar dat ik hier ben en leef. En dat ik vooruit kan kijken en op kan groeien. En voor heel veel andere dingen."
Smokey rolt zich op voor een avonddutje, " Zo is het maar net, Tim, nooit vergeten dankbaar te zijn voor al je zegeningen."

 

 

 

 

LESSEN VAN KATTEN

KATTEN STELLEN NIET UIT ZOALS MENSEN, ZIJ HANDELEN ONMIDDELLIJK.

 

"Stel niet uit tot morgen wat vandaag gedaan kan worden."
Lord Chesterfield zei het, en de meeste van ons zijn het roerend eens met dit goede levensmotto. Maar een feit is dat we geneigd zijn om precies dat te doen wat Lord Chesterfield zei juist nooit te doen. Wij stellen uit. In feite, heeft een of andere grapjas een ander credo in het leven geroepen: "Stel niet uit tot morgen wat je tot overmorgen kunt uitstellen." Katten zijn anders. Wanneer een kat vindt dat er iets gedaan moet worden, dan doet de kat het. En wel onmiddellijk, zonder aarzelen.
Als een kat zittend op een muurtje, honderd meter verderop een potentiële prooi ziet, zegt de kat dan tegen zichzelf, " Nou, ik wacht nog eventjes tot de muis wat dichterbij komt en dan stort ik me boven op hem?’ Nooit van zijn leven, De kat zal van het muurtje afspringen en vliegensvlug richting muis sluipen.
Als een kat thuiskomt, moe en hongerig van alle dingen die een kat door de dag heen doet, stelt hij dan uit om te vragen om gevoerd te worden? No way, hij laat de hele wereld weten wat hij wil. En als eten in zijn bakje gedaan wordt, stelt hij het eten dan even uit? Tuurlijk niet. Hij schrokt zijn eten zo snel mogelijk naar binnen en vraagt om meer. Katten kennen het verschil niet tussen Lord Chesterfield en een kuifmeesje maar zij volgen wel zijn advies.
Goed of slecht, als het naar de mening van de kat gedaan moet worden, dan zal de kat het niet uitstellen tot morgen. Katten worden geleid door hun natuur. En als deze natuur hen zegt iets te ondernemen, dan lummelen ze niet rond of hebben smoezen. Ze doen het gewoon.


We kunnen zoveel leren van onze “feline” vriend, de Kat.

 

 

MOOIE QUOTES OM TE ONTHOUDEN

 

De eindcoupletten van Samuel Taylor's  Oude Zeeman's Rijm bevat prachtige zinnen die nooit vergeten zouden mogen worden.
In het gedicht, ontmoet de zeeman gasten die onderweg naar een bruiloft zijn en hij stopt een van hen om  het verhaal te vertellen, hoe hij een albatros vermoordde en de vreselijke prijs die hij betaalde. Het gedicht eindigt zo:

 

‘Vaarwel, vaarwel, maar dit zeg ik jullie bruiloftsgasten,

Slechts hij bidt goed, die oprecht liefheeft zowel man, vogel en beest.

Slechts hij bidt het beste, die het meeste liefheeft, alle dingen, zowel klein als groot.

Want de  dierbare God die van ons houdt, schiep en houdt van AL zijn schepsels.

 

(Met heel veel dank een mijn lieve vrienden Phil en Werner voor de vertaling).