CATS CONFIDENTIAL FEBRUARI 2007

 

HET VERMOGEN VAN KATTEN OM EMOTIES TE VOELEN, LANG BETWIJFELD DOOR “EXPERTS”, NU GEACCEPTEERD EN BEWEZEN.

 

 

Er was een tijd dat katten, honden en andere in huis gehouden dieren beschouwd werden als roerend goed, verplaatsbare persoonlijke bezittingen. Eigendommen om te kopen en  te  verkopen. Dingen met geen enkele meerwaarde dan een meubelstuk. Dingen om goed of slecht  behandeld  te worden, maar net hoe de eigenaren het zint.

Voor ontelbare eeuwen dachten “experts” dat huisdieren niet in staat waren emoties te hebben of  dat ze konden redeneren.

Natuurlijk wisten de liefhebbers van huisdieren dat de meningen van de “experts” hoogdravend waren, net zoals de meningen die veel zogenaamde experts vandaag de dag nog naar buiten brengen. En pas recentelijk is het feit geaccepteerd dat huisdieren inderdaad emoties hebben, het vermogen te denken en het vermogen te kunnen redeneren. Triest genoeg zijn er nog steeds veel mensen die dit niet accepteren.

Omdat de kat genetisch meer overeenkomt met de mens dan welk ander wezen ook, met uitzondering van de aap. Kattenliefhebbers realiseerden zich lang geleden al dat katten niet alleen bijna alle emoties hebben die mensen hebben, maar ook hebben zij mentale en psychische gaven waarvan geen mens kon dromen – vermogens die mensen nog niet begrijpen.

Een van die emoties die katten ondervinden en ook beter in communiceren dan mensen is LIEFDE. Liefde van hun menselijk gezelschap, liefde van hun eigen soort en zelfs liefde van andere wezens.

Kattenmensen kennen heel goed het vermogen van hun kat om lief te hebben en ze doen alles wat in hun macht ligt om hun mens te helpen.

Katten weten wanneer hun mensen ziek zijn, of depressief, en ze hebben een wonderbaarlijke gave om hun mensen te helpen, zowel fysiek als psychisch.

Daarom worden katten ingezet bij therapie, hun kalmerend vriendelijke aanwezigheid om de levens van mensen jong en oud te verbeteren en eenzaamheid te verlichten. Kattengespin ,  zo wordt gezegd, heeft een van de krachtigst helende invloeden op de mens.

Het seizoen met als hoogtepunt de viering ter nagedachtenis aan de martelaar St. Valentine, lijkt het uitgesproken moment voor mensen om de liefde die hun katten in hun leven gebracht heeft te eren en waarderen.

Heel veel boeken zijn er geschreven, ontelbare verhalen over de liefde met katten als middelpunt. Kattenmensen krijgen er nooit genoeg van ze te lezen.

Wat denken katten zelf over de emotie liefde? In deze editie vraagt kleine Timothy zijn oude vriend Smokey over liefde, en Smokey doet zijn best iets uit te leggen wat op vele manieren onverklaarbaar is.

Het mysterie LIEFDE.

 

  

DE LESSEN VAN DE KAT.

WIL JE JE DE HELE DAG BETER VOELEN? STA ELKE DAG OP ZOALS JE KAT DAT DOET.

 

Wat is het eerste wat je kat doet wanneer hij ’s ochtends wakker wordt, of na een dagelijks kattenslaapje?

Het is niet wat de meeste mensen doen, zeker niet zoals degenen dat thuis uit bed springen en vol moed de nieuwe dag tegemoet gaan.

Nee, jouw kat bekijkt het aanbreken van de dag met veel meer rust en klasse op een veel verstandiger manier. Hij rekt zich uit.

Kijk hoe hij zijn voorpoten ,  strekt zijn ruggengraat , kromt terwijl zijn achterpoten paraat staan voor al het springen dat zich voor kan doen gedurende de dag. Je kat weet wat spieren en botten, die een tijdje stil gelegen hebben nodig hebben om een beetje op te warmen alvorens ze te gebruiken. Als je naar sport kijkt voetbal en honkbalspelers, en vooral renners doen exact hetzelfde, voor de wedstrijd begint warmen ze hun spieren op. Direct in aktie komen, zonder warming-up kan problemen opleveren en soms zelfs ernstig letsel.

Dus voor het uit bed springen ’s ochtends, zeggen de fysiotherapeuten, geef je spieren en botten de kans om zich voor te bereiden op alle taken die ze gedurende de dag moeten doen. Doe oefeningen met armen en benen terwijl je nog in bed ligt. Ga rechtop zitten, buig je ruggengraat een beetje en draai in verschillende richtingen. Maak je lichaam gereed met alle ledematen goed werkend. Net zoals je kat dat doet.

Nog nooit zag je dat een kat op een brancard weggedragen werd vanaf het veld, of wel soms? Of kreupel tot stilstand kwam na het halen van de eindstreep. Of dat zijn benen niet meer wilden bij een belangrijke sprong op een muis of andere prooi?

Nee, en dat zul je ook niet zien. Want katten weten hoe hun lichaam voor te bereiden op inspannende karweitjes die komen gaan.

Wij kunnen zoveel leren van katten.

 

 

KATTENGESPREKKEN MET SMOKEY & TIMOTHY

LIEFDE IS GEEN EENDAGSVLIEG, HET IS IETS DAT DOORGAAT EN DOORGAAT.

 

De mensen hadden een feestje in het Grey Rocks Kattentehuis en Smokey en kleine Timothy keken vanaf de haltrap hoe de gasten arriveerden en een hartelijk welkom kregen van de gastheer. Het kleine zwarte katje was vooral geďnteresseerd in het feit dat sommige mensen hartvormige rode doosjes meenamen, terwijl anderen rode bloemen of flessen rode wijn bij zich hadden. En iedereen omhelsde en kuste elkaar.

“Wat is er in hemelsnaam aan de hand Oom Smokey? Iedereen lijkt van iedereen te houden. Ik dacht dat de vakantie voorbij was?”

Smokey krabde zich achter zijn oor. “Ach, de mensen hebben vakanties en vakanties vriendje. Zij hebben altijd wel iets te vieren. Dit keer is het Valentijnsdag, en je hebt gelijk, het gaat allemaal om liefde.”

Timothy was verbaasd. “Maar waarom hebben ze een speciale dag om de liefde te vieren? Wij katten houden het hele jaar van onze mensen. Ik dacht dat dat zo hoorde met liefde?”

Smokey bukte zich en ging zitten terwijl de gasten maar bleven komen. “Dat is ook zo maatje, dat is ook zo. Ik vraag mij af of mensen wel begrijpen wat liefde is.”

Timothy sloot zachtjes zijn ogen en opende ze weer. “Nou, ik denk het wel Oom Smokey. De mensen voeden en verzorgen ons, en geven ons ’s nachts een warm plekje om te slapen. Dat zouden ze niet doen als ze niet van ons hielden.”

Smokey keek naar het tafereel beneden. “Liefde is veel meer dan dat Tim. Het kunnen verschillende dingen zijn. Maar het is voornamelijk altijd iets te doen voor degene van wie je houdt en te helpen. Het doet er niet toe of het een mens, kat of wat dan ook is. Zoals je moeder deed toen ze je grootbracht. Jouw mama woont hier nog steeds en ze houdt nog steeds van jou, je broertjes en je zusje. Maar veel van ons katten, die geen mama meer hebben, daar nemen de mensen de plaats van onze mama in. Wij snuffelen, geven kopjes en kneden zoals we dat bij onze kattenmama deden.

Timothy begreep het. “En als ze zich niet goed voelen dan willen wij hen helpen zich beter te voelen, toch Oom Smokey? Door te spinnen en tegen hen aan te vleien, er proberen er voor hen te zijn”

”Dat klopt vriendje. De mensen die van ons houden weten dat we proberen hen te helpen, en ze waarderen het. Soms willen ze misschien niet dat we hen likken of een klein liefdesbeetje geven. Maar ze weten dat wij ons uiterste best doen. En soms, wanneer we hen kadootjes brengen, zoals een muis, zouden ze liever niet hebben dat we dat deden. Maar ze begrijpen dat het voor ons katten eigenlijk de enige manier is om een kadootje te geven en ze willen ons niet kwetsen.”

Timothy rolt op zijn zij. “En waarom ik weet dat ze echt van ons houden is dat wanneer wij iets doen wat zij echt niet leuk vinden, ze ons toch vergeven. Betekent dat niet dat ze ontzaglijk veel van ons houden?”

”Dat is een heel goed teken Tim. Maar het is heel belangrijk te onthouden dat liefde geen eendagsvlieg is bestaand uit feesten en kado’s geven. Het is iets dat door+doorgaat, dat sterker en beter wordt naarmate we ouder worden. Dat is wat liefde voor ons katten is. Het duidelijk maken dat onze mensen altijd op ons kunnen rekenen, wij er altijd voor hen zijn wanneer ze ons nodig hebben. Wanneer zij eenzaam of verdrietig zijn, zich niet goed voelen. Wij katten hebben een speciale gave om hen beter te later voelen en wij gebruiken deze gave altijd wanneer ze hulp nodig hebben.”

Timothy keek zijn vriend strak aan. “En datzelfde geldt ook voor de katten waar wij van houden, is het niet Oom Smokey? Natuurlijk hou ik van mijn mama, broertjes en zusje. En ik hou ook van u Oom Smokey.” Hij stond op liep naar de oudere kat, snuffelde achter zijn oor en begon hem te verzorgen. Smokey sloot zijn ogen. “Dank je vriendje. Dat betekent echt veel voor een oude kat als mij. Ik hou zeer zeker ook van jou, en ik wil erbij zijn om je te zien opgroeien.”

Timothy ging naast hem liggen. “Happy Valentijnsdag Oom Smokey, en alle andere dagen ook!”

 

 

EEN KATTENGEBED VOOR ZIJN METGEZEL

Lieve Heer

Mijn baasje is erg ziek.

Ik weet dit omdat U katten de gave gegeven heeft om verdriet in de ogen van hun mensen te zien en in alles wat ze doen.

Ik bid tot U en vraag U mij te helpen haar beter te laten voelen.

Zoals U weet zijn wij bij elkaar sinds ik een klein kitten was.

Zij heeft mij door ziekte heen geholpen en mij mee naar de dierenarts genomen toen ik ziek was.

Ik weet dat ik slechts een kat ben, maar ik weet dat ik haar kan helpen en beter kan maken door er voor haar te zijn, dicht tegen haar op te spinnen en haar warm te houden.

Alstublieft Heer, neem haar niet bij mij weg. Want ik houd zielsveel van haar. Ik geloof werkelijk dat U ons katten op aarde zet om onze mensen te helpen, en dat is wat ik nu wil doen.

U en ik samen kunnen haar beter maken.

Dank U Heer.

 

 

UITSPRAKEN OM NOOIT TE VERGETEN.

Iedereen van ons houdt en waardeert de gratie en schoonheid van onze katten. Het is moeilijk te omschrijven, maar een oud Frans gezegde geeft het perfekt weer.

 

*BOEKEN EN KATTEN EN KLEINE MEISJES MET PRACHTIG HAAR VORMEN HET MOOISTE INTERIEUR IN UW KAMER.*

 

ADVIES VAN UW KAT VOOR U.

VAN HET INTERNET:

 

Maak van de wereld je speelplaats.


Wanneer je de kattenbak gemist hebt, bedek het. Een sok erover slepen helpt.

 

Wanneer je je zin niet krijgt, ga over het keyboard liggen tot je wel je zin krijgt.

 

Wanneer je honger hebt, miauw zo hard dat ze je eten geven opdat je stil bent.

 

Zorg altijd voor een goed slaapplekje in de zon.

 

Slaap vaak.

 

Als je problemen hebt, gewoon spinnen en leuk kijken.

 

Leven is zwaar, en dan slaap je.

 

Nieuwsgierigheid heeft nog nooit iets gedood, behalve een paar uur.

 

Bij twijfel, neem een zelfverzekerde houding aan. 

 

Variatie is het kruid des levens. De ene dag negeer je mensen, de volgende dag pest je hen.

 

Klim je weg naar de top. Daar zijn de gordijnen immers voor.

 

Druk je stempel op de wereld, of sproei tenminste in elke hoek.

 

Met heel veel dank aan mijn lieve vriendin Phil voor de vertaling. Wat heerlijk dat je dat wilt doen lieve Phil, je bent een schat. Prrr

Veel liefs Marg en pluisjes