Catsconfidential-2006 december

 

LESSEN VAN KATTEN

KATTEN KUNNEN ONS LEREN TE VERGETEN EN VERGEVEN IN DE WARE GEEST VAN KERSTMIS.

 

Een prachtig gedicht dat de ware gedachte van Kerstmis uitbeeldt gaat over groetende gasten rondom de kersttafel, de tafel gevuld met het kerstdiner.
Een gedeelte van dit gedicht luidt als volgt  "De slechterik… vergeet, de vijand… vergeef, wanneer elke gast gaat, zal het vuur laag staan en de hut leeg zijn."

Hoe vaak "vergeten en vergeven" wij mensen daadwerkelijk? Katten doen dat en misschien kunnen we iets belangrijks leren van de kerstgedachte van onze katjes.
Misschien was je boos op je kat en heb je haar stevig toegesproken, of hebt haar misschien van de bank weg getikt of van het keukenaanrecht. Misschien stapte je per ongeluk op je kat waardoor zij schreeuwde van de pijn.
Tuurlijk zeg je tegen je kat dat het je spijt, maar hij schijnt het niet te horen, rent weg van de schrik en verstopt zich.
Als ze echter tevoorschijn komt, hoort ze aan je stem dat het je spijt en dat je haar geen pijn wilde doen.
En als je je kat dan aanraakt, haar kopje streelt, kriebelt achter een oortje of kroelt onder haar kin, zal je kat haar ruggetje omhoog doen van genot.
Je kat weet iets dat veel mensen te vaak vergeten: dat het leven te kort is om een wrok te koesteren. Leven, speciaal met Kerst, is om nare dingen en vijanden uit het verleden achter ons te laten en handen te schudden.
We kunnen zoveel leren van onze “feline” vriend, de Kat..

 

DENK AAN DE ZWERVERS EN AAN DE GEWELDIGE MENSEN DIE HEN REDDEN EN VERZORGEN.

 

Een zwerfkat kan erg lijden gedurende de winter in de regen, sneeuw en snijdende wind. Maar  Kerst is een van de weinige momenten dat we daar bij stil staan en dat we wensen er iets aan te kunnen doen.
Er is heel veel wat we kunnen doen. Allereerst, laten we denken aan al die vele vele mensen in heel Amerika en in de wereld, die met volle toewijding zich inzetten katten en andere huisdieren een beter leven te geven. Mensen die opereren vanuit reddingsgroepen, niet-doden-asiels, en huisdieradoptie- organisaties doen werkelijk fantastisch werk. Ze offeren zichzelf vaak op om het leven van deze dieren, Gods schepsels, beter te maken, zowel voor huisdieren als verwilderde dieren.
Een geldbedrag aan deze mensen en de organisaties die het hele jaar door zo'n goed werk doen zou echt een heel goede manier zijn om onze kattenvrienden die het minder goed getroffen hebben te helpen. Misschien zelfs voor de arme stervende zwervertjes die op zoek zijn naar iets eetbaars in de afvalcontainers of elders op straat.
Voor ons mensen schijnt deze vakantie gevuld te zijn met eten drinken en vrolijk zijn. Zou het niet beter zijn om een beetje van het geld te nemen en te besteden om onze dierenvrienden te helpen in plaats van dure cadeaus en feestelijke party’s?
Misschien ben je in de gelukkige positie dat je persoonlijk iets kan geven aan een arme zwerver in de vorm van een stevige maaltijd? Zeker doen dan! En als je een zwerver een lekker warm plekje kan geven om te rusten, meteen doen. God heeft ons gezegend met de liefde van onze katten en onze andere huisdieren. Maak op alle mogelijke manieren duidelijk hoe dankbaar we zijn.

 

Cats Confidential wenst alle lezers een mooie Kersttijd gezegend met vrede en vrede in geest.

 

 

KATTEN GESPREKKEN MET SMOKEY EN TIMOTHY

VERKIEZINGEN, POLITIEK, POLITICI! KATTEN DOEN DIT BETER

Begin december keken Smokey en Timothy op een avond tv toen het kleine zwarte katje een vraag bedacht om aan zijn oudere vriend te stellen, die in slaap aan het sukkelen was onder het programma.
"Oom Smokey, enkele weken geleden zat ik met de mensen voor de tv en zij keken naar een wel heel vreemd programma. Er verschenen veel nummers op het scherm. Toen kwam een persoon in beeld om iets te zeggen. Hij lachte en keek heel blij en iedereen klapte. Toen switchten ze naar een ander persoon, die echt heel verdrietig keek, en alle mensen om hem heen leken ook verdrietig. Wat was hier in hemelsnaam gaande?"
Smokey gaapt weer. "Politiek, vriendje, Politiek."
Timothy heft zijn kopje aandachtig op. "Wat is politiek. Oom Smokey?"
Smokey tilt een achterpoot op en begint zijn "geheime plekje" te wassen. "Nou, Tim, dat is een van die vreemde menselijke gewoontes die amper enige betekenis hebben. Maar hoe dan ook, van tijd tot tijd, kiezen mensen andere mensen om het land te besturen voor hen. En er is altijd een groep mensen die dat wil doen."
Timothy was verbaasd. "Het land regeren?"
"Precies. Of de staat, of de stad, of wat dan ook. Degene die de leiding willen hebben heten politici, zij gaan rond en beloven dingen te doen en vragen mensen op hen te stemmen. En dan op verkiezingsdag gaat iedereen stemmen. En degene die de meeste stemmen krijgt heeft voor een paar jaar de leiding."
Timothy was nieuwsgierig. "Waarom in hemelsnaam zou iemand als baan het land willen besturen?"
Smokey ging laag op zijn pootjes zitten, "Territoriumdrang, jongen. Degenen die de leiding hebben doen dingen die andere mensen niet kunnen doen. Zoals ik al zei, de politici willen leiding geven in een territorium, of anders in elk geval deel uitmaken van de groep die de leiding heeft."
Timothy dacht eventjes na. "Maar oom Smokey, als mensen winnen, markeren ze hun territorium dat net zoals wij dat doen?"
Smokey zou willen dat katten konden lachen. "Nee, maatje, niet zoals katten doen. Maar soms stinkt het net zo erg. De mensen die winnen proberen iedereen dingen te laten doen waarvan zij zeggen dat ze goed zijn voor iedereen. Soms werkt het en soms niet. Maar wanneer de mensen op hen gestemd hebben, hebben zij een tijd de leiding, ze kunnen veel goeds doen maar ook veel "schade" aanrichten".
Timothy krabt achter zijn oortje "Oom Smokey, het klinkt voor mij alsof de winnaars er alleen maar goed in zijn mensen op hen te laten stemmen. Waarom doen ze niet wat katten zouden doen?"

‘Wat katten zouden doen?’
"Zeker Oom Smokey, waarom houden ze niet een goed ouderwets kattengevecht. Je kent het wel. Bijten en klauwen en oortjes trekken. De kat die wint heeft dan bewezen zaken te kunnen regelen en de anderen zullen hem moeten respecteren."
"Daar heb je wel een punt vriendje. En zo doen ze dat ook in veel landen. Maar in ons land stemmen ze alleen. Meestal krijgen de politici met het meeste geld de meeste stemmen. Hij hoeft geen andere politicus weg te meppen hem te krabben of hem te klauwen".
"Dus dat is waar onze mensen naar keken op tv. Politici winnend en verliezend, en de stemmen die geteld werden. Wat zullen de verliezers nu gaan doen?"
Smokey gaapt. "Oh, ze zullen succesvolle zakenmensen gaan zoeken, En geld gaan inzamelen zodat zijzelf ingestemd worden."
Timothy kreeg slaap. "Zo te horen wordt er niet veel gedaan voor al die mensen die gestemd hebben. Misschien moeten ze de mensen die gekozen zijn uitdagen voor een groot kattengevecht en ze uit functie zetten."
Smokey rolt zich op en sluit zijn ogen. "Geen slecht idee Tim. Trouwens, ik ben blij dat het in de kattengemeenschap niet zo te werk gaat als in de mensenpolitiek. Timothy beaamde dit. "Ik ook Oom Smokey, ik hoop alleen maar dat het niet te vies ruikt wanneer de politici hun territorium afbakenen."

 

 

Cats Confidential wenst alle lezers een mooie Kersttijd gezegend met vrede en vrede in geest.

 

 

 

(met veel dank aan Phil en Werner voor de vertaling)