2008 AUGUSTUS - EEN GEBED VAN WAARDERING VOOR DE KATTEN

 

Het Gebed Van Een Oudere Persoon Voor Zijn Metgezel.

Lieve God, bedankt dat U mij zulk een lang leven hebt gegeven. En bedankt voor de vriendschap die ik krijg van mijn fantastisch katje, die ook al oud is, maar die van mij houdt en loyaal is.

Ik heb langer geleefd dan al mijn menselijke vrienden, God en ik zou heel eenzaam geweest zijn zonder het gezelschap van mijn fantastische kat. Elke morgen wekt zij mij en delen wij het geluk van een nieuwe dag. Zonder mijn katje zou ik niets hebben om naar uit te kijken.

Zegen en bescherm mijn katje, Lieve God en indien het mogelijk zou zijn om de volgende wens in te willigen, laat mijn katje en mij onze dagen samen door brengen zolang het kan en wanneer u beslist dat het tijd voor ons is om naar onze eeuwige rust te gaan, laat ons dan samen gaan, precies zoals wij zo lang samen geleefd hebben in liefde en vrede.

Het kattengesprek van Smokey en Timothy.

Leren Over Hygiëne Bij Katten.

Ontbijt is opgediend aan de katten van het Grey Rocks Kattenasiel en het was bijna tijd voor het ochtenddutje - noodzakelijk gedurende de hete dagen van de zomer wanneer het voor een kat echt teveel moeite kost om energie te verbruiken zelfs bij het niets doen.

Smokey verzorgde zichzelf, en likte een poot en waste toen zijn gezicht en zijn klein zwart kitten vriendje Timothy was druk bezig met hetzelfde. Plotseling stopte hij en keek naar zijn bejaarde metgezel.

"Nonkel Smokey, waarom wassen wij katten onszelf nadat wij hebben gegeten? Ik veronderstel dat mijn mama mij geleerd heeft om dit te doen, maar ik heb nooit echt de reden begrepen waarom wij dit doen."

Smokey hief een achterste poot op en begon aan zijn intieme delen. "Wel, mijn kameraad, dit is één van de dingen die wij, katten gedaan hebben sinds het prille begin. Maar er is een reden voor. En vroeger was het een heel goede reden."

Timothy hield zijn hoofd schuin. "Ik weet dat wij katten graag proper zijn, Nonkel Smokey. Maar het is meer dan dat, is het niet?"

Smokey hield op met zijn voorpoot proper te maken en ging in hurkzit zitten. "Tim, in de tijd dat katten nog in de bossen woonden en jaagden achter voedsel, waren wij niet alleen roofdieren. Wij waren ook prooi. Er waren grotere dieren die op ons jaagden en toen zij een kat hadden gevangen, aten zij die gewoonweg op."

Timothy huiverde. "Echt"?

Smokey sloot zijn ogen en opende hen opnieuw. "Absoluut mijn kameraad. Honden, wolven, vossen, zelfs beren. En iedereen van hen die na ons kwamen hadden heel goede neuzen. De meesten kwamen niet alleen na ons, maar zij wilden dezelfde dingen als wij. Ratten, muizen, eekhoorns, konijnen, aardeekhoorns en anderen. En indien wij iets hadden gegeten, konden zij het van kilometer ver ruiken. Zo dat gaf ons een goede reden om bevrijd te worden van de geur van voedsel zodra we met eten gedaan hadden. Nu, op het moment leven wij hier allemaal in het asiel en is ere niet veel reden meer om onszelf zo te reinigen. Maar het is een goede gewoonte voor verschillende andere redenen. Nummer één, er zijn nog steeds enkele beesten zoals coyotes die hier af en toe rond zwerven en als ze kunnen vangen zij ons. Om die reden willen wij hen niet helpen door de voedselgeur die we hebben.

"Wat is de andere reden?" Timothy was bijzonder geïnteresseerd.

"De andere reden, mijn kameraad, is dat het de mensen imponeert. Zij denken, 'Jeetje, wat zijn katten toch propere dieren. Elke keer dat wij langs komen, nemen zij een bad. Het is goede public relations voor de katten."

Smokey was klaar voor zijn ochtenddutje, maar hij vond dat hij evengoed nog een beetje langer kon doorgaan met zijn les over hygiëne. "En er is nog een ander ding waarom we het doen - zelfbescherming."

Timothy keek op naar zijn leraar. "Wat is dat, Nonkel Smokey?"

"Naar het toilet gaan, mijn kameraad. Het is onze normale manier van doen om een put te graven, onze zaken in de put te doen en dan hem terug doe dekken. Buiten of in de kattenbak of waar dan ook. Reden is dat roofdieren kunnen weten door wat achter laten waar wij zijn. Zo dat wij willen niet dat zij iets ruiken en begraven is de beste manier om dat te voorkomen."

Timothy was één en al oor. "Zo het is allemaal begonnen met onze voorouders die in het wild leefden, is het niet, Nonkel Smokey?"

"Dat is waar de meeste gewoonten en gebruiken starten, mijn kameraad. En er is altijd een goede reden waarom wij ermee begonnen zijn. Zoals ik al zei, één dezer dagen en waar wij nu zijn is het echt noodzakelijk. Maar met verzorging en kattenbakken hou je het best netjes want dat imponeert de mensen. En wij willen dat onze mensen altijd denken hoe schoon en keurig wij zijn."

Timothy vond een zonnige plek en rok zich uit en Smokey deed net hetzelfde.

Timothy waardeerde de les hoe een kat te worden. "Er is altijd een reden voor de dingen, is het niet Nonkel Smokey?"

Smokey ging op zijn rug liggen. "Dat is waar, mijn kameraad. Goed of slecht, juist of verkeerd, er is altijd een reden. En het is goed om te weten wat de redenen zijn. Soms doen mensen dingen zonder ooit waarom ze die doen. Maar katten moeten het weten, opdat zij geen warboel van de dingen willen maken zoals de mensen doen."

Lessen van Katten.

Kleine Dingen Betekenen Veel: Dat Is Waar En Katten Weten Dat.

Heel lang geleden toen muziek nog muzikaal was bestond er een heel lief liedje met als titel "Kleine Dingen Betekenen Veel."

En het is echt waar. Maar droevig dat wij, mensen, de "kleine dingen " maar al te dikwijls vergeten en deze kleine dingen zouden de relaties met andere mensen zoveel gelukkiger kunnen maken en ook liefdevoller.

Katten vergeten de kleine dingen niet.

Eén van de zinnen in het liedje gaat ongeveer als het volgt: "Raak mijn haar aan als je mijn stoel voorbijgaat."

Uw kat weet alles over aanraken. Om zijn affectie voor u te tonen, zal uw kat tegen uw been wrijven. En natuurlijk is dit ook bedoeld als een compliment voor u. Uw kat geeft zijn geur hiermee aan u en zo maakt hij duidelijk aan iedereen van wie je bent.

Vele katten zullen soms een poot uitsteken om u aan te raken. Sommige zullen u likken of zullen u zelfs heel zacht bijten juist om u hun affectie te tonen. En natuurlijk zitten op uw schoot is iets dat heel betekent voor iedere kattenliefhebber. Onderzoek heeft aangetoond dat zulke dingen u een zekere sereniteit brengen die zelfs uw bloeddruk verlaagd en uw immuunsysteem versterkt.

Katten die houden van andere katten weten dat de "kleine dingen" belangrijk zijn. Twee katten - misschien broers en zussen of moeder en kind – zullen met een gekronkelde staart lopen. En het is mogelijk dat zij elkaar ook verzorgen.

Een ander "klein ding" zou u moeten zien als een prachtig compliment nl. wanneer uw kat u soms kneedt met zijn poten. Waarom? Omdat de kat zich herinnert wat het deed als kitten om melk te krijgen van zijn moeder van wie het heel veel hield.

En zelfs wanneer u zich neerzet om te rusten of te lezen en uw kat krult zich op naast u, herinner u dan dit "kleine ding" veel voor u zou moeten betekenen omdat slechts het feit dat uw kat bij u is dit een weerspiegeling is van de liefde van uw kat voor u.

Het zich herinneren van "kleine dingen " kan zoveel betekenen voor iemand waarvan u houdt en is iets dat niemand van ons teveel kan doen. Iemand zijn hand vast houden, glimlachen en gewoon zeggen "ik hou van u" kunnen wonderen doen.

Katten weten dit en vergeten dit nooit.

Wij kunnen nog zoveel van katten leren.

RUBRIEK VAN DE UITGEVER VAN CATS CONFIDENTIAL

De Vervolging Van Katten Door De Kerk: Nog Een Ding Om Zich Voor Te Verontschuldigen.

Het is oprecht een genoegen om te weten dat de huidige paus, Benedictus XVI, een kattenliefhebber is. Enkele pausen voor hem hielden ook van katten. Gregorius de Grote, die heilig verklaard werd, heeft afstand gedaan van al zijn wereldse bezittingen, maar weigerde afstand te doen van zijn kat. Hij zei dat hij geen wereldse goederen had behalve een kat die hij in zijn armen hield en streelde terwijl hij mediteerde. Paus Gregorius III weigerde ook van zijn kat afstand te doen. Andere pausen die van katten hielden zijn Leo XII en Leo XIII, Pius VI en Johannes Paulus I.

Het artikel in “Best Friends Magazine” over Benedictus XVI was heel complimenteus, maar eindigde met de volgende vermelding nl. "dat geen enkele paus ook niet de huidige paus ooit een woord hebben gezegd tegen de stierenvechten, uit angst om hun volgelingen in landen als Spanje en Mexico voor het hoofd te stoten". Wij gaan helemaal akkoord dat de commentaar geschikt was. Stierenvechten is een "sport" die past bij een barbaarse bevolking in plaats van een bij een geciviliseerde maatschappij.

Benedictus XVI heeft uitgegeven veel van zijn mandaat tot op heden apolozing voor dingen de rooms-katholieke Kerk en/of zijn priesters en beambten hebben gedaan of vergeven en stierenvechten zou aan de lijst moeten worden toegevoegd.

Maar er is een ding de rooms-katholieke Kerk en sommige vroegere pausen zijn schuldig geweest waarvan ver slechter is dan stierenvechten te vergeven, en wij denken dat het hoge tijd teh geschenk is dat uit daarvan wordt gesproken.

Vele katmensen zijn zich bewust van dit, maar naar refresch de iedereene herinnering, inclusief dat van Benedictus XVI, Paus Gregory die IX zijn persoonlijke zegening naar de wereldwijde vervolging van zwarte katten gaf, een daad die alle katten veroorzaakte om de slachtoffers van haat, foltering en verschrikkelijke dood voor ongeveer vijf eeuwen te zijn. Die paus gaf katten aan als diabolisch, werktuigen van de Duivel zichzelf zijnd.

En Paus Onschuldige VIII bracht een pauselijke stier uit die in 1484 hekzen en niets veroordeelt die hun katten met hen zouden moeten worden verbrand.

De resultaat van iedereen die dit ontstelde. In Frankrijk en Duitsland ongeveer 175.000 vrouwen werden aan de inzet verbrand of voerden anders uit als hekzen als vele meer in Engeland, Amerika en andere landen waren.

En katten? Honderden duizenden van hen werden, gekookte gespietste gehangen, gevilde levend, leeggehaalde levend, laten vallen van toren, gestenigde, verbrandde verbrand en neerstak. De formule van de kerk voor het doden was katten hen te maken lijden zolang mogelijk voor het sterven en teh de volgelingen van kerk vele afschuwelijke wegen vond om te verzekeren dat katten martelende pijn voor het sterven leden.

Aan onze kennis heeft de rooms-katholieke Kerk nooit wroegingen voor dit, een wij, als katminnaars, voelt het is hoog regel de nieuwe paus uitgedrukt, die zeker iedereen over deze gruwelen weet, heeft zo uitgedrukt.

 

Een Citaat Om Te Onthouden:

Anatole France, Frans schrijver en Nobelprijswinnaar, hield van katten maar eigenlijk hield hij van alle dieren en hij heeft het volgende gezegd: "Een deel van onze ziel blijft onaangeroerd zolang wij geen dier hebben lief gehad."

Lieve Nina. Zoveel dank voor de vertaling. Je bent een schat.. mp