Catsconfidential Augustus

 

Citaten om te onthouden.

 

Vele mensen hebben al gemerkt dat een kat plotseling kan gaan rechtzitten en zijn blik op iets fixeren. Maar wie weet op wat?

Katten hebben een uitstekend zicht vanuit de verte. Ze kunnen dingen zien die wij niet zien. Maar vaak zoeken en zoeken we naar wat ze zouden kunnen zien maar lijkt er niets te zijn.

Misschien, speculeren we, kijken ze in een andere dimensie. Misschien zegt een oude Ierse legende het op een geheimzinnige, betoverende wijze:

“Een kat haar ogen zijn vensters die het ons mogelijk maken in een andere wereld te kijken.”

 

Gered uit het asiel, redt Doc de kat de levens van zijn nieuwe gezin.

 

Twee dagen nadat een speelse, tweejarige kat, Doc genaamd, gered werd uit het asiel van Grandview, Missouri en het huisdier van Bryan Rouse en zijn familie werd, deed Doc hen een wederdienst. Hij redde hun leven.

Het was 1 uur 30 ’s nachts en de familie Rouse was in een diepe slaap. Er was een kortsluiting aan een nachtlampje in de keuken en de gordijnen vatten vuur. Door de hitte smolten de zonneblinden en de keukenkasten vatten vuur. Het huis werd met rook gevuld.

Maar het nieuwe familielid, Doc de kat, was klaarwakker en schoot in actie. Eerst wekte hij Bryan zijn ouders, dan zijn nichtje en neefje, Jessica en Joshua, die bij hun grootouders woonden. Uiteindelijk, toen hij zag dat iedereen wakker was, ging hij naar Bryan’s kamer. Bryan is een programmeur en vrijwilliger bij de brandweer.

“Hij sprong op mijn bed, landde op mijn borst en slaakte de luidste miauw die ik ooit gehoord heb,” vertelde Bryan aan de krant, de National Enquirer, die het verhaal publiceerde. Bryan zijn eerste reactie was de rest van de familie wekken maar dat had Doc al gedaan. Bryan en zijn vader begonnen water op het vuur te gieten onder het toeziend oog van Doc.

Iedereen was het erover eens dat er zo een dikke rook hing dat de familie zou gestorven zijn, ware het niet dat Doc hen gewekt had.

Nadat de brandweer het vuur geblust had, verklaarde brandweercommandant Lorenzo Gigliotti: “Ik ben al 20 jaar in dienst en heb nog nooit van een kat gehoord die zoiets deed.”

 

Lessen van katten

 

Katten kennen ook ontgoocheling maar ze weten hoe ermee om te gaan.

 

Een van de dingen waar bijna alle mensen moeite mee hebben om mee om te gaan, is ontgoocheling.

Een kind is ontgoocheld als zijn ouders het te druk hebben en daardoor geen tijd hebben om met hem te spelen.

Een jong meisje is ontgoocheld als ze niet naar het schoolbal gevraagd wordt.

Een bediende is ontgoocheld als hij door iemand anders gepasseerd wordt voor een promotie.

Een soldaat is ontgoocheld als hij geen brief krijgt van thuis.

Het leven is vol van ontgoochelingen. En al te vaak heeft ontgoocheling nare gevolgen. Depressie. Bitterheid. Zelfmedelijden. Soms zelfs haat.

Katten kennen ook ontgoochelingen. Een kat van wie de nagels uitgetrokken zijn, is ontgoocheld dat ze niet mee naar buiten kan met de andere katten. En een kitten zonder nagels zal triest naar een boom staren waar de anderen lustig in klimmen om dan op een tak te liggen. Het is ontgoocheld omdat het weet dat hij dat nooit zal kunnen doen.

Er is ontgoocheling wanneer het laatste kattensnoepje op is en doos niet meer rammelt. En net zoals een kind is een kat ontgoocheld wanneer zijn mensen geen tijd hebben om met hem te spelen.

Ze zijn ook ontgoocheld als hun mensen moeten gaan werken of op reis gaan. Sommige katten kruipen zelfs in de reiskoffer om hun mensen ervan te weerhouden hun koffer te kunnen pakken.

En natuurlijk zijn ze ook ontgoocheld als ze een zuurverdiende prijs moeten afgeven, zoals een klein dier dat ze gevangen hebben, alleen maar om het te laten redden door hun mensen.

Maar hoewel katten, net op dezelfde manier als wij, ontgoocheling kunnen voelen, is er nog nooit een kat door in een depressie gesukkeld. Of er verbitterd door geworden. Of zelfmedelijden gehad. Katten hebben betere dingen te doen.

Katten verwerken een ontgoocheling door ze achter zich te laten en vooruit te denken naar hun volgende project in hun leven met het optimisme dat dat wel goed zal gaan. Katten blikken niet terug op ontgoochelingen. Ze aanvaarden ze en gaan door met het leven.

We kunnen zoveel van katten leren.

 

Voor katten wordt geduld beloond.

 

Smokey en Timothy waren op een avond, na het eten, wat door het domein van het Grey Rocks- kattentehuis aan het slenteren toen ze vanonder het platform waar de kattenbrokjes waren opgeslagen een staart zagen uitpuilen. Een donzige, langharige, grijs-witte staart. Een staart waarvan het topje heel zachtjes heen en weer bewoog.

Wanneer ze het voorportaal bereikt hadden voor hun dagelijkse wasbeurt na het eten, keek Timothy nieuwsgierig naar zijn oudere vriend. “Nonkel Smokey, wie zijn staart was dat?”

Smokey likte zijn voorpoten en wreef ze over zijn aangezicht. “Dat was tante Marki, maatje. Ze is op muispatrouille vannacht.”

Het kleine zwarte katje boog zijn hoofd. “Muizenpatrouille? Maar ze bewoog nauwelijks. Ik dacht dat het werk van een kat erin bestond muizen achterna te zitten.”

Smokey hief zijn achterpoot op en begon zijn private delen te likken. “Dat is waar, Tim. Maar eerst moet je op de muis wachten. Marki is goed in wachten. Ze weet dat de muizen de kattenbrokjes kunnen ruiken en uiteindelijk zal er een komen en enkele gemorste kattenbrokjes vinden. Dan kan de jacht pas goed beginnen.”

Timothy likte de vacht op zijn schouders. “Maar ik ben daar vandaag verschillende keren voorbij gekomen en die staart was daar de hele tijd. Hoe lang moet ze wachten?”

Smokey begon rond te kijken om een geschikt deken te vinden om zich op te nestelen. “Soms uren aan een stuk. We plagen haar allemaal omdat ze zich gedraagt alsof de muis gaat komen en recht in haar mond springen. Maar ze boekt meestal resultaat. Marki is heel geduldig. Vrouwelijke katten zijn goede jagers en dat is omdat ze zoveel geduld hebben. Geduld hebben is een deel van het kat zijn. Je zal dat wel nog leren als je wat groter bent.”

“Zodat ik muizen kan vangen?” Timothy ontspande zich.

Smokey rolde zich op zijn rug. “Dat en nog vele andere dingen. Zoals wanneer onze mensen vertrekken. We missen ze en willen dat ze terugkomen. Maar we moeten geduldig zijn. Soms zijn ze heel laat en kunnen we pas laat eten. Maar we weten dat ze van ons houden en we weten dat ze zullen terugkomen. Dus klagen we niet. We zijn geduldig. En onze mensen appreciλren dat.”

Timothy rolde op zijn zij. “En soms laten ze ons buiten als het regent en dan willen we terug naar binnen. Ik ben altijd bang dat ze ons vergeten zijn.”

Smokey geeuwde. “Nee hoor, Tim. Ze hebben het druk. Ze hebben dingen te doen, net als wij. Je moet er dan maar een tijdje het beste van maken en geduldig zijn. Als het regent, ga dan onder het overdekte deel van de veranda zitten. En hou de deur in het oog, zodat je naar binnen kan rennen zodra ze deur opendoen.”

Timothy dacht nog aan iets anders. “En wat als ik naar het toilet moet en ze zijn de kattenbak aan het schoonmaken?”

Smokey sloot zijn ogen. “Dan moet je pas echt geduldig zijn, maatje. We willen niet dat er ongelukjes gebeuren. Dat duurt niet lang. Maar wees altijd geduldig. Denk er maar niet aan om een bloembak of de afwasbak te gebruiken. Dat zullen ze niet appreciλren.”

“Ik weet een goede manier om de tijd te doden terwijl ik geduldig ben, nonkel Smokey. Doe een dutje. Ik ga graag buiten maar het duurt een tijdje eer ze de deur openen.”

Ze vielen allebei bijna in slaap toen ze een geluid hoorden. Toen ze opkeken zagen ze een muis de hall inlopen met Marki in de achtervolging.

Smokey zette zich recht om te kijken. “Zie je wat ik bedoel, Tim? Geduld werd beloond. Geduld wordt altijd beloond.”

 

 

Het beste van Cats Confidential nu verkrijgbaar

 

Nieuwe leden van Cats Confidential kunnen sommige van de mooiste artikelen in onze vorige uitgaven gemist hebben. Dus na veelvuldige aanvraag herprinten we de meest gevraagde artikels en stellen we deze ter beschikking tegen een bescheiden prijs.

Om te bestellen, duid je gewoon het gewenste pakket aan, vul je naam en adres in en verstuur dit naar Cats Confidential, c/o WR Corp. Publishing, P.O. Box 108, Chattanooga, Tenn. 37401 met je cheque of geld erbij.

 

Pakket 1

Wat zijn ze en waar komen ze vandaan?

(een vierdelige serie waarin we de oorsprong van de huiskat ontdekken, die slechts 5000 jaar geleden op aarde verscheen)

 

Pakket 2

Katten hun verwonderlijke mogelijkheden

(Een serie artikels over de verwonderlijke mogelijkheid van katten om hun mensen terug te vinden, soms honderden, zelfs duizenden kilometers verder en bevindingen van onderzoeken dat katten over een zesde zintuig beschikken)

 

Pakket 3

Lessen van katten

(Een doorlopende serie over de eindeloos talrijke dingen die mensen van katten zouden kunnen -en moeten – leren)

 

Pakket 4

Boven het menselijke begrip

(Een compilatie van artikels van onverklaarbare mysteries, met inbegrip van verhalen over katten die blijkbaar uit de dood terugkeerden)

 

Pakket 5

Kattenconversaties met Smokey en Timothy

(Een met littekens van gevechten getekende, straat-wijze oudere kat leert een klein zwart kitten de fijne kneepjes van het kat-zijn. Een regelmatig item in Cats Confidential)

 

Pakket 6

Katten, presidenten en eerste ministers

(Verhalen over bekende historische figuren die van katten hielden)

 

 

 

Pakket 7

De geneeskundige krachten van katten

(Artikels over hoe katten hun mensen gezonder kunnen maken en hun immuunsysteem kunnen versterken)

 

 

Elk pakket met herdrukte artikels kan besteld worden door een cheque of geld op te sturen ten bedrage van 4.75 dollar naar Cats Confidential, c/o WR Corp. Publishing, P.O. Box 108, Chattanooga, Tennessee 37401, betaalbaar aan WR Corp. Publishing. (Voeg er 3.25 dollar aan toe voor elk pakket dat verstuurd moet worden buiten de V.S.)

 

 

Je naam:………………………………………

Telefoon:……………………………………...

Adres:…………………………………………

Stad:…………………………………………..

Staat:………………………………………….

Ingesloten bedrag:…………………………….

 

 

 

Binnenkort…

 

De kerstcatalogus van Cats Confidential

 

Het zal niet lang meer duren eer we weer overspoeld worden met catalogen om ons allerlei dingen als kerstcadeau aan te prijzen.

Maar als je een vriend hebt die van katten houdt, is er slechts 1 catalogus waar je het geschikte cadeau zal in vinden: De Cats Confidential Kerstcatalogus.

Het is gratis voor alle Cats Confidential –leden. Laat het ons weten als je hem graag wil ontvangen.

Breng ons intussen eens een bezoekje op www.catsconfidential.com. Je vindt er veel interessante dingen die je vrienden die van katten houden zeker graag zouden willen hebben.