Wonderen op pootjes

 

Als je de hele dag met zes ‘wonderen op pootjes’ leeft en geniet van hun liefde, warmte, humor en trouw, dan ontstaat al gauw het verlangen daarover een boek te schrijven. Zo is ‘Wonderen op Pootjes’ ontstaan.

 

Al heel jong had ik een speciaal contact met dieren. Ze waren niet alleen speelkameraadjes, maar vooral ook mijn leermeesters. Ze leerden me wat echte kameraadschap en onvoorwaardelijke liefde en trouw was. Ze gaven me aandacht, waren bezorgd om me. Ze leerden me de werkelijke waarde van het leven kennen. Liefde met een hoofdletter. Mijn liefste wens was een poes. Die droom werd pas werkelijkheid toen Puddie 5 jaar geleden in mijn leven kwam. Mijn prachtige grijze half Siamese kater.

 

Vanaf het eerste moment hadden we een sterke band. Puddie zat op mijn bureau en in zijn prachtige, grote groene ogen zag ik de mystieke krachten van de kat, die oorspronkelijke afstamt van Bastet, de Kattegodin. Zóveel heb ik van Pudje en mijn andere pluisjes geleerd.  Na Puddies komst kwam Luckje, een geboren zwerver die duidelijk ’gestuurd’ was om mij te steunen in een moeilijke periode en die, toen zijn taak volbracht was, verder trok naar zijn volgende troostende opdracht. Ik mis hem nog steeds. Donsje, een heel bijzonder poesje gevonden midden in een tarweveld - en gered door Maria, mijn beste vriendin en oprichtster van Stichting Poezenbel, die gedumpte kittentjes opvangt - kwam een tijdje later bij ons wonen. Als laatste werd Mickje, ziek en uitgehongerd over het hek gegooid. Dat alles beschrijf ik  in ‘Wonderen op Pootjes’.

 

Hoe vaak worden dieren niet beschouwd als ‘de mindere’ van de mens…Het tegendeel is waar. Juist zij zijn nog zo sterk verbonden met de Almacht, het Al. In ‘Wonderen op Pootjes’ komt dat onderwerp ook ter sprake. Aangezien ik zelf 30 jaar anorexia heb gehad, vertel ik hoe die sluipende moordenaar iemands leven kan binnenkomen en de macht ongemerkt kan overnemen. Onderwerpen als reïncarnatie, het  terugkomen van gestorven poezen bij hun mensen. Hoe de poes vaak met een doel in ons leven komt, zoals Luckje bij mij. Onderwerpen als sterilisatie, het wél of niet los laten lopen van poezen. De gevaren die onze poes bedreigen in huis enz. komen aan het bod. Maria van Aalten vertelt in een apart hoofdstuk alles over de verzorging van moederloze kittens. Achterin heb ik wat ‘diverse wetenswaardigheden’ opgenomen…

Last but not least, het boek wordt geïllustreerd door mijn vriendin Anne Versteyne, die als geen andere de innerlijke kracht en humor die onze poezen hebben op een zeer speciale en prachtige manier kan weergeven.

Een gedeelte van de opbrengst van dit boek gaat naar Stichting Poezenbel.

 

Het boek is bij mij te bestellen:

 

Marguerite Vlielander
Leemdreef 9
B-2990 Wuustwezel

 

 

 

De prijs is 14 €, porto inbegrepen, voor België en Nederland.

 

Als u 14 € op rek 320-082090968 van de BBL bank stort t.n.v. Stichting de Rietkat en er bij zet dat u ‘Wonderen op Pootjes’ wilt ontvangen sturen we het zo snel mogelijk naar u toe. Vermeld wel uw naam en adres.

 

Vanuit Holland kunt u  14  € op de Rabo rek.  34.74.31.690 storten t.n.v. Stichting de Rietkat,  graag weer met vermelding van ‘Wonderen op Pootjes’  en uw naam en adres erbij en we sturen het boek direct op.

 

            Hartelijke groeten en veel dank bij voorbaat van Pudje, Donsje, Mickje, Daimke, Catrientje, Chummeke en Marguerite