Spinnende Bengeltjes

 

‘Het was onvermijdelijk,’ schreef Pudje aan zijn schrijfvriendjes, ‘dat er een vervolg op ‘Wonderen op Pootjes’ zou komen! Daimke, Catje en Chummeke hadden toch ook recht op hun boek’. En zo is het! Wij zijn dan ook blij en trots dat het boek nu klaar is.

 

‘Spinnende Bengeltjes’ vertelt over de komst van Daimke, die met haar zusjes en broertjes, als één dag oud kittentje gevonden werd en door mijn vriendin, Maria van Poezenbel, liefdevol werd groot gebracht. Daimke, die zo’n moeilijke start gehad heeft, is uitgegroeid tot een prachtige, mooie lieve pluis. Ik vertel over Catje, Daimkes hartsvriendinnetje, die natuurlijk met Daimke mocht meekomen. Catje is zo’n bijzonder poezenkindje, ze speelt prachtig piano.  En dan onze Chummeke, de benjamin. Mijn lieve grote Britse Korthaar kater. Hij is een echte ‘gentleman’, die ik nog nooit heb horen blazen.

 

Hoe ontvingen Pudje, Donsje en Mickje hun nieuwe vriendjes? Hoe vonden de poezenkindjes de grote ren die we erbij kregen? En de mooie tunnel? Oh, wat hadden ze een pret! En dan Donsje, die de eerste prijs won en zelfs een televisiesterretje werd! Oh, wat schrokken we, toen Catje ineens niet meer recht kon lopen.

 

Ik vertel over de zwerfpoezen en over het prachtige werk dat de mensen, die zich voor hen inzetten, doen. Over Mausie, een uit de auto gesmeten poesje, die een gouden mandje in mijn geboortedorp vond en nu dolgelukkig is. Eén hoofdstuk gaat over het Hiernamaals, de Regenboogbrug en het belang van een testament te maken ten behoeve van je dieren. Lees maar wat Ophelia overkwam. Op een kerstavond vertelt Daimke over de kattengodin Bastet en vertel ik over Sint Franciscus en de vogels en de wolf. En dan Tarzan, die online een pagegaai bestelt. Oh wat zou Pudje dat ook graag kunnen!

 

Dit alles staat beschreven in de eerste 12 hoofdstukken. Hoofdstuk 13 gaat over Anorexia. Die vreselijke ziekte, die ik zelf 30 jaar gehad heb. Ik ben gered door mijn dieren en ik ben niet de enige! Onze poezenkindjes zijn echt spinnende (b)engeltjes, gestuurd door de Here. De volgende hoofdstukken behandelen het opvoeden van katten en vermelden poezenweetjes, zoals de gevaren in huis, reanimatie enz. In het hoofdstuk ‘Diversen’ heb ik citaten uit de bijbel en de koran in verband met dieren opgenomen. Er zijn hele mooie! Hoofdstuk 17 gaat over de meest voorkomende kattenziektes. Van Dokter Egberink, universitair hoofddocent van de afdeling Virologie van de Universiteit Diergeneeskunde te Utrecht, kreeg ik alle informatie. Ik ben hem zo dankbaar. Mijn vriend Iwan maakte een prachtig uittreksel ervan. Carina Smeets, homeopathisch dierenarts, vertelt in hoofdstuk 19 over de Bach bloesemtherapie. Ook neem ik een paar troostvolle gedichten op.

 

Mijn lieve vriendin Anne Versteyne heeft ook dit boek geďllustreerd. Oh, wat zijn haar tekeningen mooi! Dat Wonderen op Pootjes zo’n succes is, is voor een groot deel te danken aan haar prachtige illustraties. Met heel mijn hart hoop ik, hopen wij, dat ‘Spinnende Bengeltjes’ ook zo goed ontvangen mag worden. Mijn grote wens is dat dit boek zal helpen poezenleed te verminderen, doordat mensen die het lezen hun katten beter zullen begrijpen en nog meer van ze zullen houden.

 

Net als bij Wonderen op Pootjes komt een gedeelte van de opbrengst van ‘Spinnende Bengeltjes’ ten goede aan Stichting Poezenbel.

 

De prijs is  € 15,50  exclusief de verzendkosten of  € 17,50  porto inbegrepen, voor België en Nederland.

Als u  € 17,50 op rek 320-082090968 van de BBL bank stort t.n.v. Stichting de Rietkat en erbij zet dat u ‘Spinnende Bengeltjes’ wilt ontvangen sturen we het zo snel mogelijk naar u toe. Vermeld wel uw naam en adres.

Vanuit Nederland kunt u € 17,50 op de Rabo rek.  34.74.31.690 storten t.n.v. Stichting de Rietkat,  graag weer met vermelding van ‘Spinnende Bengeltjes’  en uw naam en adres erbij en we sturen het boek direct op.

Veel spinnende groetjes en bij voorbaat veel dank van Pudje, Donsje, Mickje, Daimke, Catrientje, Chummeke en Marguerite

 

PS: Wonderen op Pootjes kunt u natuurlijk ook nog bestellen. U maakt € 14 over met de vermelding ‘Wonderen op Pootjes.’  Die prijs is inclusief porto.